• Русский
  • Svenska
  • ENG
  • FI

Historia

Lönnberg on perustettu 1922

Vuonna 1922 Frans Georg Lönnberg päätti hankkia paperikauppansa takahuoneeseen painokoneen. Sivubisnes kasvoi hiljaksiin ja vuonna 1933 Frans Georg ja hänen vaimonsa Lempi perustivat virallisesti Oy Kirjapaino F.G. Lönnbergin.

Painotoiminnan laajetessa kävivät tilat ahtaiksi ja 1938 kirjapaino muutti väljempiin tiloihin Lönnrotinkadulle. Lönnrotinkadulla yritys toimikin pitkän tovin, lähes 50 vuotta, kunnes vuodenvaihteessa 1986 tuli muutto Malminkartanoon rakennetettuun uuteen toimitaloon.

Pitkän toimihistorian aikana on omistajarintamalla ollut hiljaista. Suurin muutos tuli vuonna 1948, kun WSOY hankki kirjapainon tytäryhtiökseen. Seuraavaa muutosta saatiin odottaa vuoteen 1999 saakka, jolloin yritysfuusion myötä uudeksi omistajaksi tuli SanomaWSOY-konserni.

Kapasiteettia ja palveluvalikoimaa on laajennettu vuosien varrella myös yrityskaupoilla. Lokakuussa 1978 espoolainen Sävypaino liittyi Oy Kirjapaino F.G. Lönnbergin yksiköksi ja syyskuussa 1984 kolmanneksi pyöräksi ostettiin Mainos ja Etiketti.

Nykyinen toiminimi Lönnberg Painot Oy rekisteröitiin 7.5.1997. Sen alaisuudessa toimi kolme itsenäistä tulosyksikköä: F.G. Lönnberg Helsingin Malminkartanossa, Mainos ja Etiketti Helsingissä Pihlajamäessä ja Sävypaino Espoossa Suomenojalla.

Vuonna 2005 Sävypaino ja F.G. Lönnberg yhdistettiin saman katon ja nimen F.G. Lönnberg alle. Syksyllä 2005 päättyi myös Lönnberg Painot Oy:n taival WSOY:n tyttärenä, kun kirjapaino siirtyi AV Holding Oy:n omistukseen.

Vuonna 2012 Lönnbergin kasvu jatkui merkittävällä yhdistymisellä. Art-Print Oy:n liiketoiminta siirtyi Lönnberg Painot Oy:öön. Yhdistyneen yhtiön pro-forma liikevaihto vuodelta 2011 on noin 25 miljoonaa euroa ja henkilöstövahvuus noin 140 henkilöä.